Jeg faldt tilfældigt over en 14 år gammel TED Talk med Dr. Taylor om “the Stroke of Insight” og om hvor forskelligt de to hjernehalvdele fungerer og virker. Dr. Taylon er hjerneforsker og beskriver de oplevelser og indsigter hun har opnået, som følge af den hjerneblødning i venstre hjernehalvdel, hun selv har gennemlevet.
 
Jeg har (som de fleste) godt hørt om, at højre hjernehalvdel er den kreative, mens den logiske og analytiske del af hjerne sidder i den venstre halvdel, men at de to hjernehalvdele faktisk fungere fundamentalt forskelligt, var jeg ikke klar over. Altså måden hjernehalvdelene løser opgaverne på er forskellige.
 
Hun forklarer det i computer sprog. Den højre hjernehalvdel fungerer, som en parallel processor, mens den venstre fungerer, som en seriel processer. Det den venstre hjernehalvdel, der analyserer og bider alle sanseindtrykkene ned i detaljer og kategoriser dem. En mekanisk og lineær proces. Det er også her, hvor du som individ opstår, som adskilt fra andre.
 
I den højre hjernehalvdel derimod handler det om lige nu og her – om dette øjeblik. Den tænker i billeder og lærer igennem sanserne og kroppens bevægelser. Den højre side opfatter individet, som en del af energifrekvenser, som forbinder dig til alt omkring dig. Her er vi ikke lineære og adskilte fra andre – faktisk er der ikke grænser mellem din energi og andres energifelter.
 
Det er i den venstre hjernehalvdel, at den indre hjernedialog foregår. Dialogen, der minder dig om at købe mælk på vej hjem eller som fortæller dig, at du ikke god nok. Alt det forstummer i den højre hjernehalvdel. Det eksisterer slet ikke. Her er du energi, alt er smukt, omfavnende og endeløst.
 
Dr. Taylors afsluttende budskab er – at vi kan vælge, om vi vil være mere i den venstre end i den højre hjernehalvdel. Vores vestlige samfund har meget længe fremelsket brugen af venstre hjernehalvdel. Men ved at vælge den højre siger Dr. Taylor, at vi vil kunne sprede mere fred, sammenhørighed og glæde.
 
Jeg blev super inspireret, fordi lige her mødes videnskabsmænd med mere spirituelle tænkere. Vælger du med videnskabskvindes ord at anvende din højre hjernehalvdel mere, så vil du føle fællesskabet, skønheden og opnå fred. Mens ordene fra en spirituel forfatter som Wayne Dyer lyder – hvis du vælger de hurtigere energier, hvor du træder ind i fællesskabet og ud af individet, vil du føle glæde, fællesskab og harmoni.
 
Jeg har i lang tid valgt hver eneste dag, at bruge en time på bare at trække vejret og være i nuet. Det har transformeret mit liv mod at være i det, som sker lige nu. Og kunne vælge det, som stemmer overens med mine værdier. Dr. Taylors TED talk fik mig til at forstå, hvad der sker i min hjernes fokus, og hvorfor jeg i stigende grad føler mig fredfyldt og taknemmelig for hver dag.
 
Der er mange forskellige metoder til at være i NU’et og øge tilstedeværelsen. På egen krop har jeg mærket transformationen mod at kunne vælge og leve efter mine værdier, være i NU’et og føle freden , glæden og fællesskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *